T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / GERMENCİK - Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

 

Okulumuz Germencik ilçe merkezinde bulunan  9  köy ve 1 beldeden öğrenci taşınan taşıma merkezli bir okul olup 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ortaokul olmuştur.Yeni açılan bir okul olarak hem teknolojik hem ekonomik hem de okul kültürünün sıfır noktasından yükseltilerek bugünlere getirildiği bir okuldur.

            2001 yılında Toplam Kalite Yönetimi felsefesi doğrultusunda Okul Gelişim Yönetim ekiplerimizi kurarak neden var olduğumuzu, ne yapmak istediğimizi, buna göre bu gelişme sürecinin neresinde bulunduğumuzu, amacımıza ulaşmak için neler yapmamız gerektiğini ve nasıl yapacağımızı planladık. Amacımız Germencik halkının çocuklarının eğitimini gerçekleştirmek için tercih edeceği birinci okul olmaktı.

             Okulumuz öğrencilerinin öğretim seviyelerini yükseltmenin yanında kendilerini daha iyi ifade edebilme, kişilik gelişimlerinin daha iyi sağlanması ve yetenekli öğrencilerin bulunup yönlendirilmesi ve her öğrencinin spor yapması düşüncesinden yola çıkılarak voleybol, futbol, masa tenisi ve kros takımları oluşturulmuştur. Sportif faaliyetlerde başarıyı sağlayabilmek için çalışma ekiplerince hayırsever vatandaşlarla iletişim kurularak ortak çalışmalar yapılmış ve okulumuza bir futbol sahası bir basketbol sahası kazandırılmıştır. Yine çalışma ekiplerimizin hayırsever vatandaşlarımızla ortak çalışması sonucu okulumuz öğrencilerinin kontrol ve güvenliğini sağlama amacıyla okulumuz girişine bir nöbet kulübesi ve okul bahçesindeki duvarlara da korkuluk yapılması sağlanmıştır. Böylece hem öğrencilerin dışarı çıkışlarındaki kontrol hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerin takibi mümkün kılınmıştır.

            TKY felsefesi çerçevesinde yapmış olduğumuz tüm bu çalışmalar meyvesini vermekte ve vizyonumuzda da ulaşmak istediğimiz noktaya yaklaştığımızı; son günlerde gelen farklı eğitim bölgelerindeki ailelerin çocuklarını okulumuza kaydettirmek için artan taleplerinden anlamaktayız. Bu da bize TKY çalışmalarında yeni hedefler belirleyip daha geniş katılımlarla çalışmalarımızı gerçekleştirme olanağı sağlamıştır. Bu da okul toplumunun daha büyük bir istekle TKY çalışmalarına katılımını sağlamıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.12.2012 - Güncelleme: 27.10.2020 13:26 - Görüntülenme: 1158
  Beğen | 0  kişi beğendi